Was kocht Ihr heute?

  • nee also ich ...hääähh??


    Also jetzt noch mal zur Rippchendiskussionsrunde.


    ICH kauf die beim Schlachter.
    Das ist KEIN Kassler sondern so richtige Rippenbögen UNBEHANDELT nicht vorgekocht, gegart oder sonstiges und ICH mache daraus immer
    Spareribs die ich aber halt immer 24 h marinieren muss.
    Und die muss man richtig durchbraten im Backofen oder halt Grillen ...


    Es gibt auch Rippchen die schon essfertig sind :wow :wow ???


    Ich glaube ich brauch mal einen Supermarkt/Schlachter-guide


    Staunende Grüße von Elbereth :wave

    “In my opinion, we don't devote nearly enough scientific research to finding a cure for jerks.”

    ― Bill Watterson

  • Zitat

    Original von Batcat
    Heute gab es Wok mit Huhn, Shrimps und leckerem Gemüse. Yammi! Und als Vorspeise ein Frühlingsröllchen für jeden.


    Ist der Wok nicht etwas zu hart zum verzehren? :gruebel :grin


    Bei mir gibts Kasslerbraten. Schmurgelt noch im Ofen.


    Also mich täte ja auch nochimmer die thüringischen Rippen interessieren. Alex, hast du schon gefragt?

    _______________________
    Grüßle, Heaven


    Auch aus Steinen, die einem in den Weg gelegt werden, kann man Schönes bauen. (Goethe) ;-)

  • Aha Kasslerrippchen !!!! :write


    Achtung! der Fall Kassler ist aufgeklärt und ich erkläre hiermit die
    Rippchenakte als geschlossen.



    mit Rippchenvollembauch Elbereth :wave


    *flüstermodusan*P.S. ...und ich werds auch mal so machen, wie Du sagtest, Alexx*flüstermodusaus*

    “In my opinion, we don't devote nearly enough scientific research to finding a cure for jerks.”

    ― Bill Watterson

  • Wir haben am Sonntag gegrillt. Und das ist meine Geschichte dazu (hab's auch ein paar Freunden geschickt, daher auf englisch)


    Sometime during the week:
    DH sends wife an email suggesting to her that he'll invite his family for Sunday dinner and asks if that's ok with her. Wife explains that if DH wants to invite his parents for Sunday dinner he'll have to do the cooking because she is gone for a cooking class all afternoon.


    DH answers "no problem, I'll bbque a salmon"


    Saturday morning:
    Wife goes to farmers market and Safeway to do shopping for Sunday dinner.


    Sunday morning:
    Wife preps veggies and marinates them for bbque and stores it in the fridge. Asks DH if he knows how to cook the fresh white asparagus and upon getting big questioning eyes as an answer she goes ahead, peels 2 lbs of asparagus, wraps it in a damp towel and stores it in the fridge.


    Sunday afternoon:
    DH tells his daughters to clean up living and dining room and to set the table. Meanwhile, wife gets warmed up doing some hands-on Italian cooking downtown.


    Sunday evening:
    Wife rushes home from cooking class and dashes into the kitchen to rescue slightly burned rice. Since DH had cooked about 3 times the amount necessary there was still enough not-burned rice left to serve. Wife sets rice and veggies on the table while DH takes care of the salmon.


    After dinner:
    Daughters have to go to bed, DH watches hockey, Wife cleans up.


    Monday morning:
    Wife wonders what to do with all that leftover salmon ...

    Gruss aus Calgary, Canada
    Beatrix


    "Well behaved women rarely make history" -- Laura Thatcher Ulrich